BejelentésPolgárdi Polgárőrség
Polgárőrök a Biztonságos Magyarországért

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek


Szavazás


KÖSZÖNTŐ


Köszöntöm Önöket az Országos Polgárőr Szövetség honlapján! E honlap, nem csak a közel 90 ezer polgárőrnek, és az őket tömörítő közel 2000 egyesületnek készült, hanem mindenkinek, aki érdeklődik az ország legnagyobb civil szervezete iránt, amely Európában egyedülállóan - hungaricumként - társadalmi munkában, szabadidejét feláldozva, ingyen és bérmentve dolgozik a közrendért, közbiztonságért, a bűncselekmények megelőzéséért. A magyar közbiztonság és bűnmegelőzés már nem képzelhető el a Polgárőrség nélkül.

Ezt nem mi mondjuk, hanem rólunk mondják rendőrök, határőrök, önkormányzati vezetők, és nem utolsó sorban a lakosság többsége. Messziről indult a mozgalom. 1991-ben a jogelőd, az ÖSZOSZ, az Önvédelmi Szervezetek Országos Szövetsége, amely megalakulásának évében már "átkeresztelte" magát Országos Polgárőr Szövetséggé, 223 egyesületet tömörített mintegy 10 ezer taggal. Az egyesületek a közbiztonság, és valljuk meg az akkori rendőrség kritikájaként alakultak meg. Elődöm az OPSZ élén dr. Kopácsi Sándor ny. r. vezérőrnagy (Budapest rendőrfőkapitánya volt 1956-ban)(Budapest rendőrfőkapitánya volt 1956-ban) már több mint 30 ezer polgárőrt hagyott rám. Vezetése alatt kezdett erősödni a mozgalom, a polgárőrök megszerezték a szakmai alapokat. Az elmúlt lassan kilenc évben a mozgalom kinőtte a gyerekholmikat. A szituációs bűnmegelőzés mellett, vagyis a járőrözés mellett kibővült a tevékenységi kör. Ma már nemcsak a rendőrség, hanem a határőrség feladataiba is besegítenek a civil bűnmegelőzők. Részt vesznek a környezetvédelemben, a gyermek- és ifjúságvédelemben, a kábítószer-fogyasztás megelőzésében, a rendezvények, sportversenyek biztosításában, szervezik a SZEM (Szomszédok Egymásért Mozgalom) mozgalmat, segítenek a tanyasi embereknek a tanyaprogram keretében. Részt vesznek a közlekedés biztonságának biztosításában, a helyes közlekedési magatartás oktatásában. Az ösztönös védekezési reflexet, ma már a tudatos és szakmailag megalapozott munka jellemzi. A polgárőrök folyamatosan képzéseken vesznek részt. E 15 év alatt a szervezet anyagilag is fejlődött. Az első pár évben mindössze 2 millió forint volt, amivel gazdálkodott a szövetség. Ma 160 milliós költségvetése van az OPSz-nek, amely összeg 75%-át a központi költségvetés biztosítja, most már törvény szerint kötelezően. 2006. február 13-án ugyanis az Országgyűlés megszavazta a törvényt a Polgárőrségről,amely május elseje óta hatályba is lépett. Sokan nem tudják, sőt bizonyos felmérések szerint a lakosság 16%-a azt hiszi, hogy a polgárőrök fizetést kapnak munkájukért. Nagy tévedésben van, aki így gondolják. Minden polgárőr, a megyei és országos vezetők is, térítés nélkül végzik hazafias, önként vállalt tevékenységüket, szabadidejüket, sőt nem egyszer saját anyagi forrásaikat feláldozva. Komoly nemzetközi érdeklődés is van mozgalmunk iránt, de igen nehéz elmagyarázni Európában ezt a fajta munkát. A polgárőrség hungaricum. Ezt mi vittük be az EU-ba. Csodálkoznak a külföldi szakemberek, hogy van egy ország, itt Európa közepén, ahol a biztonságért vannak, akik beáldoznak szabadidőt, kosztpénzt, gépkocsit, mindezt ingyen és társadalmi munkában. E honlap a polgárőrök honlapja. Ön, aki most megtisztelte látogatásával szörföljön bátran a lapokon és szerezzen információt rólunk, akik éjjelente járőrözünk, és vigyázzuk az Ön autóját, házát, értékeit.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!